НОВИНИ


Новият британски посланик у нас e Натаниъл Копси

0 2269 22.03.2024
Новият британски посланик у нас e Натаниъл Копси
Натаниъл Копси

Натаниъл Копси е назначен за посланик на Великобритания в Република България, наследявайки Роб Диксън, който ще премине на друга длъжност в дипломатическата служба, съобщиха от британското посолство.


Дипломатът ще встъпи в длъжност през август 2024 г.

 

Натаниел Копси е работил в кабинета на министъра на външните работи на Обединеното кралство като главен писател на речи, обхващайки целия спектър от въпроси по външна политика на страната. По-голямата част от кариерата му е съсредоточена върху Европа, особено върху Европейския съюз и Източна Европа.

 

През 2015 г. той се присъединява към правителството на Обединеното кралство, за да работи по въпросите на ЕС, включително предоговарянето през 2015 г. и референдума през 2016 г. Впоследствие работи по Брекзит, а след пълномащабната инвазия на Русия през 2022 г. започва да работи по въпроси, свързани с Украйна, съобщават от посолството.

 

Преди да се присъедини към Дипломатическата служба, Натаниел Копси е академик, впоследствие професор по политика.

 

"Г-н Копси говори български език, към него в София ще се присъедини и семейството му", допълват от мисията.

 

„За мен е чест и удоволствие да се преместя в България като посланик на Великобритания. Никога досега партньорството ни не е било толкова важно, колкото е днес. От образованието до отбраната, от технологиите до търговията, ние работим в по-тясно сътрудничество от всякога, демонстрирано от посещението на лорд Камерън миналия месец. Моята основна цел ще бъде да укрепя още повече нашето жизненоважно стратегическо партньорство. България е изключителна страна със славно минало и голямо бъдеще. Семейството ми очаква с нетърпение да се преместим по-късно тази година и да намерим много нови приятели“, коментира дипломатът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама