НОВИНИ


Радан Кънев: Политиците да спрат разговора пред медиите, и с епитетите

2 2341 22.03.2024
Радан Кънев: Политиците да спрат разговора пред медиите, и с епитетите
Радан Кънев

Време е разговорът на политиците през медиите да спре, както и употребата на епитети. Това смята евродепутатът от групата на Европейската народна партия (Християндемократи) - ДСБ Радан Кънев.


Той изрази дълбока загриженост, че един обнадеждаващ преговорен процес се е "оказал по тежък и - поне в момента изглеждащ така - безнадежден начин". Кънев подчерта, че обществото ни няма нужда да ходи отново на избори и политиците трябва да използват всяка възможност, за да се постигне някакво разумно съгласие.

 

"Вътрешните проблеми ще ни отдалечат от диалога с Европа. Това е време на свръхинтензивен, напрегнат, много остър диалог както за назначенията за новия мандат в европейските институции, така и за извеждането на приоритетите им. България може да "проспи" този период, защото има риск да се занимаваме с вътрешните си проблеми, вместо да защитаваме националния си интерес" подчерта Кънев.

период, защото има риск да се занимаваме с вътрешните си проблеми, вместо да защитаваме националния си интерес" подчерта Кънев.

 

За подценяването на евроизборите от страна на мнозина българи Кънев посочи, че когато някой не може да обясни работата си на гражданите, не са му виновни те.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама