НОВИНИ


Татяна Дончева: Във висока степен не е възможен успех в преговорите за нов кабинет

8 2481 23.03.2024
Татяна Дончева: Във висока степен не е възможен успех в преговорите за нов кабинет
Татяна Дончева

Имам впечатление, че това са хора, които не знаят какво искат. Те не могат да се разберат със самите себе си, пък какво остава с някой друг. Това са първите предпоставки за успех на едни преговори. Така лидерът на "Движение 21", част от коалиция "Левицата!", Татяна Дончева коментира по БНТ преговорния процес между партньорите във властта за ново правителство.


Дончева е убедена в много висока степен, че не е възможно да се стигне до успех в преговорите за ново правителство:

 

"Всички искат властта. Разпределението на гласовете не позволяваше на никой да я има сам. ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни на гласовете, които имат - да управляват еднолично. Употребяват инструменти, като например, искане от външните фактори да натискат потенциалния им коалиционен партньор....", посочи тя.

 

В ДСБ поне имаше по-разумни хора, здраво стъпили на земята, но те се размиха необратимо“, смята Дончева.

 

 

Според Дончева, намирането на нормални хора, здраво стъпили на земята, с малко консерватизъм, имащи чувство за баланс, това е нужно в момента.

 

„Христо Иванов се е намърдалв американските финансови схеми, много добре ги усвоява от години, но той не разбира нищо.

Да се премахне следствената тайна може да се роди в главите само на хора, които нямат никаква практика.“, коментира темата Дончева.

 

Според лидерката на Движение 21, процедурата по избор на служебен премиер и правителство ще бъде първият тест пред новите промени в конституцията.

 

Какво ще стане, ако президентът откаже да назначи министрите, предложени от служебния премиер?, попита тя


Татяна Дончева не е убедена, че Бойко Борисов има най-голям интерес изборите на 9 юни да са 2 в 1, а не едно след друго: "Той е един от факторите, който ще реши в крайна сметка кое му е по-добре. Аз мисля, че ПП-ДБ имат по-голям интерес от избори 2 в 1. те ще смъкнат значително резултата, но може би разчитат, че това все пак ще ги закрепи. След това управление смятам, че "Демократична България" ще претърпи най-сериозни щети, защото за тях партньорството с "Продължаваме Промяната" е токсично. В ДСБ поне имаше по-разумни хора, по-смислени и по-здраво стъпили на земята, но се размиха необратимо в това, което се случи".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама