НОВИНИ


Илиян Василев: ПП-ДБ да се готвят за избори, ГЕРБ издевателстват

20 5278 26.03.2024
Илиян Василев: ПП-ДБ  да се готвят за избори, ГЕРБ издевателстват
Илиян Василев

Наистина не разбирам ППДБ какво още чакат за да обявят че правителство няма да има и да преминат към предизборно поведение. ГЕРБ издевателстват над техните терзания за национално-отговорно правителство.


Накрая учат другите на политика, след като са най-потърпевши като влияние след "преговорите". Мобилизирайте хората, извадете новите послания, и възстановете връзката с НПО и гражданското общество, обясняте защо с ГЕРБ и ДПС реформите са функцията само на обществен натиск и електорална тежест. Не зная кой точно им каза, че преговорите на тайно с ГЕРБ ще родят резултат, след ББ и ДП контролират и в момента наратива в обществото през в медиите и са отдавна мобилизират войските си в предизборна битка.

 

А на НПО и гражданското общество - не чакайте всички отговори от ППДБ, групите за натиск са важни и то по-конкретни теми. Единственият начин ГЕРБ и ДПС да направят реформи е да бъдат принудени чрез обществен натиск, постоянен, системен, ескалиращ.

 

И да подчерая ДЕБЕЛО - на хората им омръзна да възлагат надежди на политици за по-европейска и справедлива България и те да не съумяват да ги реализират. Електоратът на ППДБ не е гарантиран, както е електоратът на ГЕРБ - единственото, което ги свърза са ценности и надмогване на търсенето на личното в полза на колективното, националното благоденствие и сигурност. За това малко смирение и самокритика няма да навреди и най-вече никой политик не по-важен от броя на избирателите зад него.

 

Илиян Василев


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама