НОВИНИ


Сергей Игнатов: Няма пък! Няма да има по-дълга ваканция!

29 5925 27.11.2010
Сергей Игнатов: Няма пък! Няма да има по-дълга ваканция!
Сергей Игнатов

Няма да продължа ваканцията! Това категорично заяви министърът на образованието Сергей Игнатов в предаването Директно на Мартин Карбовски по Нова телевизия. Министърът влезе в спор с ученици от Шумен, организатори на училищен бойкот, заради по-кратката с един ден коледна ваканция, в сравнение с миналата година.



Учениците си поискаха по-дълга ваканция, тъй като щели да учат за класни и контролни, които им предстоят след празниците.
Първият срок трябва да е 18 седмици, ако удължа ваканцията, това значи да се отнеме време от лятната ваканция, разясни министър Игнатов и уточни, че през първия срок неучебни дни са били празничните 22 септември и 1 ноември.

Няма да отидем на 3 януари на училище, заканиха се децата. Министърът обаче ги покани на организирана на 15 декември работна среща с ученици в Министерството на образованието в София. Защо да идваме, като няма да удължите ваканцията, попитаха младежите. Елате, елате, покани ги пак министър Игнатов.

В ефира на Нова децата се похвалиха, че са с отличен успех. Министър Игнатов пък призна, че е завършил с по-нисък успех от тях. Освен това учил до и една година по-малко, тъй като по онова време в езиковите гимназии не е имало подготвителен клас.

Хем сте учил една година по-малко, хем сте бил с по-нисък успех, пък сега сте министър, обобщиха учениците. Държавата не ни обича, казаха още младежите, след отказа на министър Игнатов да удължи ваканцията им.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама