НОВИНИ


ЮИДП-Сливен и “ВиК-Сливен” отбелязаха заедно Международния ден на водата

0 2246 26.03.2024
ЮИДП-Сливен и “ВиК-Сливен” отбелязаха заедно Международния  ден на водата
Край Сливен

По случай предстоящата Седмица на гората и Международния ден на водата 22 март, “Югоизточно държавно предприятие” ДП гр. Сливен и “Водоснабдяване и канализация-Сливен” ООД проведоха съвместна акция за залесяване на фиданки на територията на горски стопанства в обхвата на предприятието.


Горски служители от ЮИДП, ТП “ДГС Сливен” и ТП „ДГС Твърдица“, заедно с представители на “ВиК Сливен” ООД и доброволци засадиха близо 500 дръвчета от обикновен явор и бял бор.

 

В инициатива се включиха още кметът на Община Твърдица Мария Гвоздейкова- Златева, директорите на ДГС-Сливен инж. Ивайло Русев и ДГС-Твърдица инж. Коста Ашламов, както и директорът на “ВиК-Сливен”ООД инж. Пламен Трифонов и ръководителят на “ВиК-Сливен” район Твърдица Стоян Пухтов.


.

Всички участници се обединиха около тазгодишното мото на Седмица на гората - “Гората е живот…и обща отговорност!”. Опазването и поддържането на чисти водни ресурси и горски територии, с цел смекчаване на екологичния отпечатък върху природата, трябва да е приоритет за всеки един от нас!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама