НОВИНИ


Депутатите изслушват шефа на НСИ за приемането на еврото и Еврозоната

0 2387 27.03.2024
Депутатите изслушват шефа на НСИ за приемането на еврото и Еврозоната
В парламента

С изслушване на председателя на Националния статистически институт за предприетите действия на правителството за приемане на еврото и влизане в Еврозоната ще започнат работа народните представители.


Изслушването на Атанас Атанасов ще се проведе по предложение на депутати от "Възраждане". Атанасов ще представи статистическите показатели, имащи отношение към действията на кабинета за приемане на еврото и влизането в Еврозоната.


Депутатите ще обсъдят на първо четене и два проекта за изменение на Наказателния кодекс. Част от промените в предложения от Министерски съвет са свързани с увеличаване на минималните и максималните наказания за сексуални престъпления и злоупотреби с деца. Създава се нов състав на престъпление за сексуални посегателства, когато е била използвана принуда, сила или заплашване с цел склоняване на дете. За настъпили значителни вредни последици за физическото, душевното или моралното развитие на пострадалия, наказанието ще е затвор от 5 до 12 години.

Вторият проект е внесен от "Възраждане". С измененията в него наказанията за бракониерство се изравняват с тези за незаконен дърводобив. За незаконен улов на едър дивеч наказанието се увеличава на затвор до 1 година, а глобата, която сега е от 100 до 300 лева, вече да е от 10 хил. до 50 хил. лв. За дребен дивеч – пробация до 6 месеца и глоба от 5 до 10 хил. лв.

 

В програмата за днес е включено и приемането на Национална стратегия за развитие на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама