НОВИНИ


Владо Кузов: Аз съм гей и потенциален терорист

21 5978 28.11.2010
Владо Кузов: Аз съм гей и потенциален терорист
Владимир Кузов

Криминалната милиция е водила регистър на хора със смутена сексуална ориентация, но това е бил периферен проблем. Викали са се хора, които са излезли от петолинието за профилактика. Това призна в предаването „Рулетка” по Нова телевизия политическият съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров.


Той бе гост на Люба Кулезич по повод разкритията на столичен седмичник, че в МВР има регистър на хомосексуалистите.

Като потвърждение за водения регистър осъденият за педофилия бивш депутат Владимир Кузов показа справка от делото му, от която става ясно, че той е фигурирал в регистъра от 1987 г. Наблюдаван съм и съм регистриран като хомосексуалист, каза Кузов и обяви, че във въпросната справка пишело още, че е потенциален терорист. Дори следователят, който разследвал случая му казал, „щом те има в списъка, значи си го извършил”.

Не знаех, че ме следят, каза още Кузов. Според него не е съществено, че той е гей, а това, че има хора, които се водят като хомосексуалисти. Кузов смята, че не е бил рекетиран заради заради хомосексуалната си ориентация, защото е осъден.

Според Костадин Чакъров информациите за съществуването на гей-лоби в БСП е раздухване. Той призна обаче, че ако избухне такъв скандал в партията това ще навреди на БСП, тъй като електоратът на столетницата е много консервативен. Според него, ако някой от червените открито заяви, че е гей, партията няма да има такъв успех на изборите.

При Тодор Живков нямаше гей-скандали, каза още Чакъров, но призна, че хора с различна сексуална ориентация не са можели да заемат определени длъжности по онова време.

Все още от МВР официално не са потвърдили, че се води такъв регистър.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама