НОВИНИ


Сливен посреща Седмица на гората 2024 г.

0 2318 27.03.2024
Сливен посреща Седмица на гората 2024 г.

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той ще се проведе от 1 до 7 април под мотото: „Гората е живот и ... обща отговорност!“.


Домакин на събитието по национално откриване на празника е община Сливен. Тържествената церемония по връчване на наградите ще се проведе на 1 април, в зала „Сливен“ от 11 часа.

 

Много забавления и образователни игри очакват малките природолюбители на 30 март, 31 март и  1 април с Дирекция на Природен парк „Сините камъни”, Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен, които ще разположат шатра на главната улица до Областна администрация Сливен.

2500 фиданки от явор, махалебка, черен бор, червен дъб ще бъдат безвъзмездно предоставени на гостите и жителите на града от горските служители на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен и ТП „Държавно горско стопанство – Сливен“.

 

С образователно фургонче Северноцентрално държавно предприятие кани най-малките природолюбители, заедно със своите родители да участват в атрактивни игри от 30 март до 1 април. Мобилното фургонче ще бъде разположено между сградата на НТС и „Кълбото” в град Сливен.

 

На 1 април /понеделник/ Община Сливен организира концерт на деца от региона на открита сцена пред Общината. 

Цялата програма за Седмица на гората, можете да разгледате в официалната страница на ИАГ: https://www.iag.bg/

А планираните дейности на територията на ЮИДП, може да откриете в сайта на предприятието: https://uidp-sliven.com/novini/programa-na-yuidp-sliven-za-sedmitsa-na-gorata-2024-godina-504

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама