НОВИНИ


Алла Пугачова може да бъде обявена за чуждестранен агент

10 2422 27.03.2024
Алла Пугачова може да бъде обявена за чуждестранен агент
Алла Пугачова и Максим Галкин

Активистът и ръководител на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин съобщи в своя канал в Telegram, че е получил отговор от Генералната прокуратура на Руската федерация с искане певицата Алла Пугачова да бъде призната за чуждестранен агент, съобщава АПА, позовавайки се на Social Bites.


Бородин предаде съобщението на министерството по следния начин: "Започнала е процедура по признаване на Алла Пугачова за чуждестранен агент, прокуратурата моли Министерството на правосъдието на Руската федерация да признае Пугачова за чуждестранен агент".

Бородин, известен с масовите си жалби срещу звездите, отбеляза, че певицата е напуснала Руската федерация, многократно е изразявала "антируско отношение" и е подкрепяла съпруга си Максим Галкин (признат в Руската федерация за чуждестранен агент). Бородин също така твърди, че изпълнителката може да има връзки със западни разузнавателни служби.

 

Алла Пугачова и съпругът ѝ Максим Галкин заминаха за Израел през пролетта на 2022 година. През септември с.г. Министерството на правосъдието на Русия добави Максим Галкин към регистъра на чуждестранните агенти. След това Алла Пугачова също поиска да бъде включена в него, тъй като тя "се солидаризира със съпруга си“.

 

През декември 2023 година стана известно, че Следственият комитет не е образувал наказателно производство срещу певицата и нейния съпруг за дискредитиране на руската армия и е върнал материалите на Главното управление на МВР за Москва.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама