НОВИНИ


Бреговата охрана на САЩ: Няма опасност за гражданите на Балтимор след срутването на моста "Франсис Скот Кий"

4 2446 27.03.2024
Бреговата охрана на САЩ: Няма опасност за гражданите на Балтимор след срутването на моста
БГНЕС

"Опасните материали на борда на товарния кораб "Дали", който вчера удари и разруши моста "Франсис Скот Кий" в Балтимор, не представляват заплаха за обществената безопасност."


Това заяви днес на редовен брифинг в Белия дом вицеадмирал Питър Готие, заместник-командващ операциите на Бреговата охрана на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес.

 

По думите корабът е превозвал "повече от милион и половина галона (над 5600 кубични метра) гориво" и около 4,7 хиляди контейнера, 56 от които са съдържали опасни вещества. Готие твърди, че в нито един от двата контейнера, паднали във водата след сблъсъка, не е имало подобни вещества. Той посочи, че инцидентът не е предизвикал "обществена заплаха".



Служители на бреговата охрана са започнали работа за възстановяване на възможността за експлоатация на плавателния съд и отдалечаването му от мястото на катастрофата, допълни Готие. 

 

Припомняме, че контейнеровозът "Дали" се блъсна в моста "Франсис Скот Кий" в нощта на 26 март. Вследствие на срутването на съоръжението изчезнаха шестима души, за които Бреговата охрана на САЩ отбеляза днес, че са смятани за мъртви.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама