НОВИНИ


Добри новини за пътниците: Край на стачките на "Луфтханза"

0 2415 28.03.2024
Добри новини за пътниците: Край на стачките на

Край на стачките на „Луфтханза” - авиокомпанията и синдикатите постигнаха споразумение. През последните седмици протести на наземния персонал и на екипажите доведоха до забавянето и отменянето на стотици полети.


По изчисления на компанията са пострадали десетки хиляди пътници. Основният проблем беше, че профсъюзът и „Луфтханза” не можеха да постигнат съгласие относно увеличението на заплатите и бонусите за всеки служител.Засега не са ясни точните подробности, но представители на авиопревозвача заявиха, че е постигнат „добър компромис”. Според медиите в Германия компанията има около 25 хиляди души наземен персонал.

 

Стачка на наземния персонал на авиокомпанията „Луфтханза“ отмени всички полети на авиокомпанията от и до София на 20 февруари.

 

Тогава това бе вторият акт на протестно недоволство на наземния персонал на авиокомпанията "Луфтханза". Отменени бяха десетки полети, като са засегнати над 100 000 пътници, в това число и пасажерите, летящи от и до София от Франкфурт и Мюнхен.

 

Протестите бяха в отговор на продължаващите преговорите между синдиката "Верди" и авиокомпанията за заплатите на 25 хил. души от наземен персонал. Това бе втората голяма стачка в Германия от началото на тази година.Синдикатът поиска увеличение от 12,5% на заплатите или поне увеличение от 500 евро на месец за следващите дванадесет месеца, плюс еднократно компенсиращо инфлацията плащане от 3000 евро.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама