НОВИНИ


"Очаквам да видя кой и с какви аргументи ще гласува срещу софиянци". СОС гласува бюджета на София

2 2359 28.03.2024
Васил Терзиев БГНЕС

Столичният общински съвет се заема с бюджета на София. Днес общинските съветници ще разгледат предложената от екипа на кмета Васил Терзиев план-сметка на общината за тази година и ще стане ясно дали тя ще бъде одобрена или не.


Часове преди бюджетът да влезе за обсъждане в общинския съвет Терзиев написа в официалната си фейсбук страница, че са на финалната права.

 

Той напомня, че в план-сметката са включени и предложенията на гражданите от общественото обсъждане, както и тези на всички партии в Столичния общински съвет и независими общински съветници.Осигурени са нови 53.9 млн. лева и 5 млн. лева от резерва, за да станат възможни предложенията на общинските съветници. В бюджета се осигурява и увеличение на възнагражденията в администрацията, увеличение в сектори „Транспорт", „Здравеопазване", „Спорт" и „Култура". Заплатите в сферата на здравеопазването на общинско ниво ще бъдат увеличени с 35%.

 

"Всички общински съветници говорят, че гласуването на бюджета е политически акт. Той обаче на първо място е акт на отговорност към софиянци. Затова в последните седмици водихме разговори по предложенията на всички политически сили представени в общинския съвет и с независимите общински съветници", посочва още той.


"В залата на градския парламент очаквам да видя кой и с какви аргументи ще гласува срещу софиянци и корекциите на бюджета, в които участваха всички", посочва Терзиев.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама