НОВИНИ


Емилия Милчева: Коалиционната култура на ГЕРБ е "ела, ще те изям"

4 2307 28.03.2024
Емилия Милчева: Коалиционната култура на ГЕРБ е

"Според мен всичко се е договаряло накуп – и министри, и регулатори. Начинът, по който ще функционира тази коалиция, трябваше да бъде ясен още в началото. Щяхме да избегнем тези драми при едно добре разписано коалиционно споразумение". Това заяви журналистът Емилия Милчева в ефира на БНТ.


"Разказът за това кой е виновен е разказ за пред избирателите. Във всички случаи става въпрос за хора – как да се сложат министрите, кадрите. Важно е какво следва, а то никак не е розово за страната и за политическите сили”, смята пък журналистът Валерия Велева.

 

"Коалиционната култура на ГЕРБ е "ела, ще те изям", а тази на ПП-ДБ първо я установяват помежду си, а след това и с партньора си. Вторите бяха изключително мълчаливи, което беше грешка, а когато решаваха да говорят, го правиха по единично. Комуникацията беше объркана. Трябва да има честност към избирателите на ПП-ДБ – това са малко по-особени чешити, твърде изискващи”, категорична е Милчева."Приложението на Конституцията в момента буксува, защото не бяха приети закони, които да може тя да задейства така, както трябва да бъде. От последните дни вече сме влезли в предизборна кампания, която е доста остра, с размяна на реплики. Тепърва приказката "кой е виновен" ще се задълбочава. Тепърва ще се изваждат факти от тези преговори. Очакват ни много разтърсващи два месеца”, на мнение е Велева.

 

И двете са на мнение, че изборите няма да бъдат 2 в 1 на 9 юни.

 

"Третият мандат не е изненада, той ще мине и замине. Трябва да гледаме времето до изборите", допълни още Велева.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама