НОВИНИ


Tежко въоръжени и маскирани униформени с кучета проверяват центровете за мигранти в София. Има задържан

0 2688 28.03.2024
Tежко въоръжени и маскирани униформени с кучета проверяват центровете за мигранти в София. Има задържан
личен архив

Минути преди след 20 ч.,МВР предприе изненадващи проверки в 3 бежански центъра в столицата. Най-силно беше присъствието на униформени служители в столичния кв. "Овча купел".


Те бяха тежко въоръжени и маскирани. В рамките на операцията се използват и специално обучени кучета. 

Заместник-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Стефан Иванов обясни причините за проверките:

 

"Целта е проверка на трите центъра, които са на територията на София, за лица, които са нерегламентирано на територията на центровете, за опасни предмети. Също така и за забранени вещи, наркотични вещества и други забранени от закона. Центърът не е малък. Проверява се стая по стая и човек по човек. Периодично ги проверяваме. Абсолютно всички сигнали, които се подават, се проверяват и се отработват. Проверки на лицата, на помещенията за забранени вещи и предмети и лица, които трябва да са на територията на други центрове и на други градове. На този етап има доста лица, които са с изтекли документи и които трябва да са на територията на други центрове, извън територията на София".

 

"Задържан е един човек, тъй като има данни за криминална проява", заяви зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов. Той допълни, че досега в центровете не са намирани наркотици.

 

Днес Народното събрание реши МВР да охранява поделенията на Държавната агенция за бежанците, както и да бъде увеличен щатът на Граничната полиция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама