НОВИНИ


Радев за избора на премиер: Опциите са изключително стеснени

1 2256 29.03.2024
Радев за избора на премиер: Опциите са изключително стеснени
Румен Радев

Държавният глава Румен Радев коментира как преминават консултациите с потенциалните кандидати за служебен министър-председател. "Опциите са изключително стеснени. Виждате, че има и редица проблеми по отношение на съвместимост на редица от тези длъжности", заяви Радев пред журналисти.


"Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия възможен развой", каза той.

 

"Така, както бяха изготвени тези промени, всякакви подводни камъни могат да се появят в този процес", допълни Радев.

 

Той заяви, че ще направи всичко възможно да изпълни изискванията на Конституцията, независимо, по думите му, "колко са лоши тези промени".

 

Президентът заяви, че разговорите вървят спокойно и конструктивно.

 

Той коментира и 20-годишнината от членството ни в  НАТО: Присъединяването ни към този най-мощен военен съюз на нашето съвремие - НАТО, е всъщност и присъединяване към едно пространство на споделените демократични ценности, на свобода и мир, на зачитане на човешките права и на върховенството на закона. Това каза президентът Румен Радев на националната конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“.

 

Форумът е под егидата на правителството в оставка. Организатор е Дипломатическият институт към министъра на външните работи, съвместно с Информационния център на Министерството на отбраната, Атлантическия клуб в България и Софийския форум за сигурност.

 

Президентът посочи, че са положени върховни усилия на поколения държавници, политици, дипломати, военни и общественици за членството на страната в НАТО.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама