НОВИНИ


ГЕРБ се страхува от анкетна комисия за Турски поток

12 2486 29.03.2024
ГЕРБ се страхува от анкетна комисия за Турски поток
ГЕРБ не иска комисия за Турски поток

Ние притеснение за проекта Турски поток нямаме. ПП-ДБ могат да създават колкото си искат анкетни комисии, заяви на брифинг в парламента Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС. Според Томислав Дончев парламентът се използва за предизборна кампания, съобщава БГНЕС.


Комисията, която ПП-ДБ предлагат да бъде създадена, е добър повод да предложим създаване на временна комисия, която да разследва всички факти и обстоятелства с изнесените твърдения от журналиста Христо Грозев за корупция по времето на кабинета на Кирил Петков при износа на оръжия. Тази тема се разследва в Украйна, заяви Петкова.

 

Ние не се страхуваме от никакви временни комисии. Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, добави Петкова.

 

Турски поток е проект на Република Турция. Нашият проект се казва Балкански поток. Аз и „Газпром“ сме подписвали само паметна бележка, тя е предоставена на ДАНС и ако всеки един от вас журналистите я поиска, ще му бъде предоставена, добави Петкова.

 

Причината да се вдига темата с Балкански поток показва политическа безпомощност, добави от своя страна Томислав Дончев.

 

Даниел Митов допълни, че категорично трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради Балкански поток е започнала войната в Украйна.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама