НОВИНИ


Акад. Денков: Калин Стоянов сякаш прикриваше връзки между Нотариуса, Осемте джуджета и МВР

4 2740 31.03.2024
Акад. Денков: Калин Стоянов сякаш прикриваше връзки между Нотариуса, Осемте джуджета и МВР
Акад. Николай Денков

По думите на премиера в оставка акад. Николай Денков е изглеждало сякаш вътрешният министър Калин Стоянов е прикривал връзки между Нотариуса, "Осемте джуджета" и Министерството на вътрешените работи.


"Моментът този министър да бъде сменен беше ротацията", посочи Денков и припомни колко пъти е трябвало да подтикне вътрешния министър, за да вземе мерки за БФС.

 

"Имаше няколко министри, предложени от Мария Габриел, които работиха толкова добре, че аз ги бях приел като част от нас", допълни той."Нека днес се поздравим с това, че се отвориха границите за нас. След приемането ни в ЕС, приемането ни в Шенген е най-важната стъпка в европейската интеграция. Ако служебното правителство и следващото редовно правителство продължат с политиките, които ние успяхме да задвижим през последните 10 месеца, ще можем да продължим напред към европейската интеграция. И към момента това е причината с госпожа Габриел да име добра комуникация и добър диалог. Ние споделяме общи ценности и визии за развитието на България", пред bTV премиерът в оставка Николай Денков.


"Оказа се, че ГЕРБ избяга от реформите. Историята изглеждаше като от филма "Татко ще ти купя колело, ама друг път".  В годините на управление на ГЕРБ заедно с ДПС те имат огромно влияние в съдебната власт, в различните регулатори и очевидно не са готови да променят системата такава, каквото е. А е важно да се промени - защото това ще промени съдебната система, начина на правене на бизнес у нас", посочи още той.

 

"Когато стартирахме това правителство - ГЕРБ не успя да изпълни първия мандат и го върна, тогава ние предложихме да съставим заедно втория мандат. Той беше направен с условието, че стартира с тази управленска програма, че ще бъдат сменени министрите, за които сме съгласни и ще се сменят премирите. Но ГЕРБ поискаха да сменят правилата", заяви Николай Денков.

 

Премирът в оставка, заяви, че категорично не е имало корупция в неговия кабинет.

"Ако президентът не беше злоупотребил със служебните кабинети, вероятно нямаше да има сега проблеми с тях", смята министър-председателят в оставка.

 

"Най-трудно в момента е на г-н Главчев и ние трябва да направим всичко възможно, за да му помогнем да си свърши работата. Ще осигурим максимална приемственост. Моят призив към него е да осигури максимално честни избори. Вътрешният министър и министърът на електронното управление имаха моето доверие - до изборите. Действително трябва да решим дали ще продължим към европейския си път на развитие, или ще се върнат на бял кон тези, които през последните години забавиха развитието на България. Как е работило това правителство - ще се оцени след няколко години", посочи Денков."12 години ние имахме постна пица, затова и българите продължават да са най-бедните в ЕС. Вчера излезе една много интересна статистиката. В нея се вижда, че от 2011 до 2020 г. България е напредвала с по 1% всяка година по отношение на покупателна способност и настигане на средноевропейското ниво. През последните 3 години тя е наваксала с още 11%", обясни премирът в оставка.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама