НОВИНИ


Препоръки на Гранична полиция за пътуващите българи към Нешенгенска страна

1 2567 01.04.2024
Препоръки на Гранична полиция за пътуващите българи към Нешенгенска страна
Кулата

Натоварен е трафикът за товарни автомобили, които идват от Гърция към България заради ремонт. По-бавно е преминаването, отново за камиони, в посока Румъния и Турция. За леките коли не се съобщава да има затруднения при пресичането на държавните ни граници. Това става ясно от сводката на "Гранична полиция" валидна за тази сутрин, пише ruse24.bg.


Припомняме, че България е вече част от шенгенското пространство, но непълноценно и за наземното придвижване все още се извършва граничен контрол. Същият се отнася и за двата моста над река Дунав.

 

Затруднено е преминаването през ГКПП "Кулата“/ "Промахон“ поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП "Промахон“ ще продължат до 16.04.2024 г.


През граничните пунктове "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.


Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на ГКПП "Видин" и ГКПП "Кардам", ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Дуранкулак" на изход за товарни автомобили.

 

Границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

 

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

 

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Границата с Република Турция: Трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили .

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама