НОВИНИ


Важна информация за личните карти и пътуванията с деца в Шенген

0 3878 01.04.2024
Важна информация за личните карти и пътуванията с деца в Шенген
Лични карти

Въпреки че България е в Шенген по въздух и вода задължително е обаче да си носим паспорт и лична карта. Това каза директорът на Главна дирекция „Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов.


Декларация за дете под 18 г., което пътува от България до друга шенгенска държава няма да се изисква. Ако родителят не иска детето му да пътува, той трябва да подаде искова молба в съда.

 

Все пак от „Гранична полиция" ще бъдат особени наблюдателни към този казус. Златанов допълни пред bTV, че за тях пречки страната ни да влезе в Шенген и по суша няма, но това е изцяло политическо решение.

 

Мигрантите се опитват да влязат по всякакъв начин. Така комисарят коментира случая с хванатите 7 нелегални мигранти в дипломатическата кола на виетнамското посолство у нас на граничен пункт „Капитан Андреево".

 

Този начин на минаване на границите той определи като „вип", тъй като не се налага да се прескачат огради.

 

Министър Калин Стоянов е полицай от кариерата. Всички, които сме от неговия екип, работим добре с него. Не мога да коментирам заради кого се е провалила коалиция или некоалиция, каза Златанов. И допълни, че от първия ден, в който работят заедно с Калин Стоянов, той е добре запознат с казуса с мигрантите и дава точни указания, които са изпълнявани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама