НОВИНИ


Проф. Антоний Тодоров: Електоралната стена ще бъде основното препятствие за политическите партии

2 2473 01.04.2024
Проф. Антоний Тодоров: Електоралната стена ще бъде основното препятствие за политическите партии
Политологът проф. Антоний Тодоров БГНЕС

"Електоралната стена ще бъде основното препятствие за политическите партии. Гражданите не просто са се уморили от безкрайната поредица безрезултатни предсрочни избори, но партиите губят и последните остатъци от своя престиж."


Това мнение изрази пред БНР политологът и университетски преподавател в НБУ проф. Антоний Тодоров.

 

Гражданите вече се отнасят към политическите партии не просто скептично, а започва да се усеща омраза, категоричен бе специалистът.



Нямаме опит в един и същи ден да имаме европейски и национални избори. Ще пострадат европейските избори, които имат характера на второстепенни, смята проф. Тодоров.

 

"Вътрешната политика ще надделее. Европейската ще бъде оставена настрана, ще бъде забравена", допълни преподавателят.

 

"Няма да му е лесно на служебния премиер. Хубаво е да се има предвид, че от всички посочени за позицията единствено той се е съгласил да заеме този пост", отбеляза ученият във връзка с конституционните промени, които ограничиха кръга от лица, от които президентът избира служебен министър-председател.



"И двама да са, това е доста рисковано. Трябва да се помисли по въпроса. Набързо направената промяна създаде такъв проблем."

 

"Аз лично се съмнявам, че има собствена домова книга. Той има своята история, свързана с ГЕРБ", посочи политологът за Димитър Главчев. Според него сред министрите ще има такива, посочени от лидера на ГЕРБ или най-малкото фигури, за които той не се е възпротивил.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама