НОВИНИ


Още в началото: Министри отказват да са част от кабинета "Главчев"

3 2542 01.04.2024
Още в началото: Министри отказват да са част от кабинета
Димитър Главчев БГНЕС

Димитър Главчев има малко време да сформира правителство. За целта, той дори си взе отпуска, за да може да намери хора. Главчев се ангажира да събере екип и да го представи пред държавния глава най-късно в събота. Дали обаче ще успее, след като вече няколко възможни кандидата отказаха още днес?


С извънредно заседание на правителството започна последната работна седмица на кабинета Денков-Габриел. След заседанието обаче министри започнаха да обявяват, че не желаят и няма да станат част от служебния кабинет.

 

"Самият Главчев заяви, че служебният кабинет трябва да е политически неутрален. Аз съм част от изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната", това изключва по дефиниция участието ми в кабинета", заяви регионалният министър Андрей Цеков.Той припомни, че ПП е взела и решение членове на партията да не участват в кабинета "Главчев"".

 

Министърът на спорта в оставка Димитър Илиев също заяви нежеланието си да бъде част от служебния кабинет.

 

"Нямам намерение да бъда служебен министър", категоричен бе Илиев след заседанието на Министерския съвет, предаде БГНЕС.

 

"Не е говорено и с мен от страна на Димитър Главчев, който се очаква да бъде служебният министър-председател", каза още министърът на спорта в оставка. Министърът на отбраната Тодор Тагарев също заяви, че не желае да бъде министър в служебния кабинет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама