НОВИНИ


Николай Стайков, АКФ: Не държавни тайни, а чисто мафиотски. Една лъжа, произнесена от човек с власт, по-малка лъжа ли е?

2 3043 02.04.2024
Николай Стайков, АКФ: Не държавни тайни, а чисто мафиотски. Една лъжа, произнесена от човек с власт, по-малка лъжа ли е?
Николай Стайков

"Само да попитам - не вярваме ли прекалено много на тези честни думи като за държава, в която толкова много се лъже? И една лъжа, произнесена от човек с власт, по-малка лъжа ли е?", пита журналистът.


Николай Стайков, журналист и създател на Антикорупционния фонд (АКФ), Facebook. Заглавието и групирането на текстовете е на редакцията на ФрогНюз.

 

Вътрешният министър казал, че не се е обаждал на Мартин Нотариуса, честна министерска. Същият този министър, когото Кирил Петков посочи, че пред него изглеждал безпартиен, ама бил сменил фланелката набърже. И явно някой друг е издал на Нотариуса за да се обажда на свидетели срещу него за сплашване.





Главният прокурор Сарафов пък каза, че само 2-3 пъти е бил в Осемте джуджета, честна прокурорска. Той и на Иван Гешев каза, че остават приятели, в един запис, после - или преди това - поиска защита от него, че можел да го свитне.


Градската прокурорка каза, че близките ѝ отношения с Петьо Петров - Еврото, който я е назначил за началник навремето, не са ѝ повлияли никак когато се е самосезирала по Осемте джуджета, когато е назначавала допълнителните прокурори по проверката, и когато са я закрили. Честна прокурорска, този път столична. И сега да ѝ вярваме, като проверяват записите, иззети от имотите на Еврото. Пак на честна дума.


Само да попитам - не вярваме ли прекалено много на тези честни думи като за държава, в която толкова много се лъже? И една лъжа, произнесена от човек с власт, по-малка лъжа ли е?

 

---

 

Каца преди малко до мен едно птиче, тъкмо да го изгоня и гледам в човката му сгънато листче, пише “ДЪРЖАВНА ТАЙНА”. Отварям и зачитам:





- Мартин Божанов - Нотариуса е регистриран като доброволен сътрудник на МВР в категориите “ДЛ” и “Информатор” през 2005 година от Виктор Младенов, служител в 03 РПУ на МВР - София.


- Същият Младенов е извършвал множество нерегламентирани справки в базите данни на МВР по отношение на лица, оперативно интересни за Нотариуса, вкл. за свидетели срещу него. Установено е при проверка преди две години, няма наказания.


- В СС Клуб на Нотариуса преди няколко месеца и преди убийството са били открити наркотици. При обиск от СДВР. Покрито отвсякъде.


- След убийството на Нотариуса първият набран телефон от жена му е бил на висш полицай, даже доста висш. Чак след този разговор идва обаждането ѝ до МВР за убийството.
Пишеше и име на полицай, но хайванът беше сдъвкал хартията и не се четеше.


Казах му, че това не са никакви държавни тайни, а чисто мафиотски. Не знам дали ме разбра, отлетя тъжно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама