НОВИНИ


Борисов се кълне: И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство няма да има

8 2313 02.04.2024
Борисов се кълне: И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство няма да има
Бойко Борисов

Ново напрежение, нови усложнения и нови нюанси в политическия пъзел. В кулоарите на парламента ГЕРБ обявиха, че няма да управляват само с ДПС след извънредните избори.


От движението пък отговориха, че първо трябва да се види колко депутати ще имат двете политически сили в следващото Народно събрание.


ГЕРБ не се меси при избора на служебни министри, обяви лидерът на партията Бойко Борисов и отправи реплики и към ПП-ДБ, и към ДПС.


„С мероприятието на колегите от ПП чухме какви ли не лоши неща за нас, но в същото време след изборите пак щели сме да си говорим. Аз ги съветвам да отидат, има една много хубава постановка – „Език мой, враг мой“, да я изгледат за тези два месеца, да намерят време, защото ако продължат по същия начин просто няма да си говорим. А в същото време да кажа на тези пратени говорители, които говорят от името на ГЕРБ и ДПС - и 150 депутати да имаме ГЕРБ и ДПС, правителство няма да има след изборите между само тези две партии“, заяви лидерът на ГЕРБ.


„Рано е да говорим за резултати от изборите. Нека хората да решат. Може да имаме 161 депутати и тогава ще мислим отново. Само колегите се опитват да забравят някак си тези 9 месеца. Те са незабравими, така че няма как да ги забравят. Това си е отговорност на господин Главчев. ДПС, ако някой бъде поканен, няма да приеме, защото не искаме. След изборите ще решим какво ще правим“, каза председателят на партията Делян Пеевски.


„Г-н Пеевски днес беше по честен. Той каза, че колкото и гласове да имат, ще си говорят. Докато Бойко Борисов каза, че нямало да си говорят. Време е да не се срамуват. Да излязат, даже Бойко Борисов да каже, че си управляват заедно. Целият народ видя, че няма гласуване в зала, където да не са гласували заедно. Те са неформална коалиция, която ще управлява заедно и след това“, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков.


Всичко това се случва на фона на спешни законодателни промени, свързани с назначаването на служебен премиер. Рано сутринта правната комисия коренно промени текстовете за служебните премиери, като вместо да излизат в отпуск, ще прекъсват временно работата си.


Опозицията отново възрази и обясни, че проблемът е предпоставен от промените в Конституцията и попита кой предложи тези спорни текстове.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама