НОВИНИ


Обвиненият за военни престъпление от Съда в Хага Путин плаши: Ще стигнем до поръчителите на атентата в "Крокус хол"

4 2726 02.04.2024
Обвиненият за военни престъпление от Съда в Хага Путин плаши: Ще стигнем до поръчителите на атентата в
Руският президент Владимир Путин БГНЕС

Владимир Путин, за който има издадена заповед за арест от Международния наказателен съд в Хага, заяви днес, че Русия ще открие кой стои зад извършеното миналия месец нападение в концертна зала край Москва, при което загинаха най-малко 144 души, съобщи Ройтерс.


"Определено ще стигнем до тези, които в крайна сметка са го поръчали", категоричен бе Путин на среща с представители на министерството на вътрешните работи. "Ние платихме много висока цена и целият анализ на ситуацията трябва да бъде изключително обективен и професионален", изтъкна той.

 

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", а представители на САЩ коментираха, че разполагат с разузнавателни данни, според които атаката е била извършена от афганистанския клон на мрежата – "Ислямска държава Хорасан" (ИД-Х).



Русия от своя страна твърди, че разполага с доказателства, че нападателите са имали връзки с Украйна, което Киев отрича категорично, а САЩ отхвърлят като глупости.

 

Междувременно ръководителят на руското външно разузнаване (РВР) Сергей Наришкин посочи, че САЩ са изпратили на Москва информация за потенциална атака, но тя е била твърде обща, предаде "Интерфакс".

 

Руски власти премълчават също, че техните съюзници от Иран също са ги предупредили дни преди атентата за готвен терористичен акт в Москва. Иранските служби получили данни от три източника за готвената акция, като дори предали на Кремъл, че вече излямски терористи са преминали в Русия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама