НОВИНИ


Израелският военен министър: Действаме срещу враговете си в целия Близък изток

0 2551 02.04.2024
Израелският военен министър: Действаме срещу враговете си в целия Близък изток
Израелският военен министър Йоав Галант БГНЕС

"Израел действа в целия Близък изток, за да потърси отговорност от онези, които го заплашват."


Това заяви военният министър Йоав Галант във вторник, въпреки че не спомена директно за израелския удар срещу група ирански служители по-рано в Дамаск.

 

"В момента сме във война на много фронтове - виждаме доказателства за това всеки ден, включително през последните няколко дни", отбеляза Галант пред парламентарна комисия, според изявление от неговия кабинет.



"Ние действаме навсякъде, всеки ден, за да попречим на нашите врагове да наберат сила и за да покажем ясно на всеки, който ни заплашва - в целия Близък изток - че цената за подобни действия ще бъде висока", категоричен бе министърът на отбраната.

 

Припомняме, че в понеделник вечерта Корпусът на гвардейците на ислямската революция (КГИР) потвърди, че седем членове на въоръжените сили са били убити при нападение срещу иранското консулство в Дамаск, Сирия.



Иранската държавна телевизия твърди, че при удара няколко ирански дипломати са били убити, а източник на "Ройтерс" от ливанските служби за сигурност споделя, че сред убитите е Мохамед Реза Захеди, старши командир на Корпуса на гвардейците на иранската революция.

 

Съединените щати са уведомили Иран, че "не са замесени" нито са разполагали с информация за израелския удар срещу дипломатически комплекс в Сирия, информира "Ройтерс", позовавайки се на американски служител.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама