НОВИНИ


Любомир Каримански: Без хора от средно експертно ниво в отделните министерства за министри

3 2387 02.04.2024
Любомир Каримански: Без хора от средно експертно ниво в отделните министерства за министри
Любомир Каримански

"Не бива да се търсят хора от средно експертно ниво в отделните министерства, които да бъдат избрани за служебни министри. Едно е да си експерт, друго е да имаш воля за взимане на решения". Това заяви финансистът Любомир Каримански пред NOVA NEWS. Думите му са часове след като парламентът прие избраният за служебен премиер да може да напуска поста за времето, когато е в изпълнителната власт.


Според Каримански Конституцията беше променена по един "незадълбочен и професионален начин – не бяха взети становищата и мненията на цялото съсловие от конституционалисти", обясни бившият председател на Комисията по финансите в парламента.


Той изрази задоволство, че министърът на финансите е разбрал най-сетне, че не може да се раздават пари популистки. "Нашата пенсионна и социално-осигурителните ни системи имат нужда от реформа, те не могат да продължават с тези трансфери от държавния бюджет", допълни Каримански по повод думите на Асен Василев, че Великденските добавки застрашават трайното увеличение на пенсиите.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама