НОВИНИ


Проблемите за Васил Божков продължават: обвиняват го в подбудителство към убийства и опит за изнасилване

5 2288 03.04.2024
Проблемите за Васил Божков продължават: обвиняват го в подбудителство към убийства и опит за изнасилване
Васил Божков

Прокуратурата е приключила разследването и ще внесе обвинителен акт в съда срещу Васил Божков по т.нар. криминално дело, съобщиха днес от Софийската градска прокуратура. От него става ясно, че доказателство за това, че той е ръководил организирана престъпна група, не са намерени.


Божков ще бъде съден за това, че е подбудил друг да убие конкурента му в хазартния бизнес Йордан Динов, който беше застрелян в центъра на София през 2012 г., както и за покушението срещу Манол Велев през 2007 г. Той ще бъде съден и за подбуждане към убийство на човек с инициали Б.С. Подсъдим по това дело с него ще е и соченият за физически извършител на убийството на Динов, информира "Дневник"

 

От Васил Божков ще се търси наказателна отговорност и за изнасилване.

 

На окръжната прокуратурата в Плевен са изпратени материали срещу Божков и още един обвиняем за изнудване, тъй като то е извършено там.

 

Отделени са и материалите, по които Божков е разследван като подбудител на атентата с гранатомет срещу Алексей Петров през 2015 г., при който той оцеля.

 

През миналата година Петров беше убит на Витоша, като Божков беше разпитан и за това престъпление.

 

Наказателното производство е прекратено срещу петима от обвиняемите в частта относно ръководството и участието в организирана престъпна група, доколкото доказателствата за наличието на такава не са достатъчно убедителни и обвинението в тази му част не е защитимо пред съда.

 

Обвинителните актове може да бъде внесени след като изтече срокът за обжалване пред Софийски градски съд на постановлението за частично прекратяване на разследването или след като същото бъде потвърдено или изменено от съда.

.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама