НОВИНИ


Наградиха изявени лесовъди от област Сливен

0 2328 03.04.2024
Наградиха изявени лесовъди от област Сливен

По традиция, всяка първа пълна седмица на месец април, лесовъдската колегия в България отбелязва професионалния си празник. И тази година, Регионалния съвет на лесовъдите, с район на дейност на територията на РДГ- Сливен, награди номинираните изявени лесовъди от региона.


Емоционално и с благодарност беше приветстван инж. Ганчо Петров – директор на ТП „Държавно горско стопанство Нова Загора“, от зам.-директора на ЮИДП-Сливен инж. Златка Азманова за дългогодишния му отдаден труд и професионализъм в полза на българската гора и удостоен с приз „За цялостен лесовъдски принос“ .

 

Директорът на Регионална дирекция по горите - Сливен инж. Неделин Недков, с думи на благодарност и пожелания за бъдещи професионални успехи, връчи отличие за признателност и проявен професионализъм към устойчивото стопанисване на горите с приз „Лесовъд на годината 2023 г.“ на инж. Диана Михалкова – лесничей в ТП „Държавно горско стопанство Сливен“.

 

По време на церемонията, беше поставено начало на нова традиция, в която миналогодишният носител на приза „Лесовъд на годината“ символично предава титлата на следващия отличен с посланието „Предай нататък“. С думи на благодарност, проявилите се лесовъди се обърнаха към колеги и близки. Те си пожелаха да бъдат здрави, смели и отговорни лесовъди, работещи за зеленото богатство на България. Защото гората е живот…и обща отговорност!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама