НОВИНИ


Живко Коцев разкри защо е подал оставка като главен секретар на МВР

14 3055 04.04.2024
Живко Коцев разкри защо е подал оставка като главен секретар на МВР
Живко Коцев БГНЕС

Министерството на вътрешните работи съобщи по-рано, че главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев е подал заявление за освобождаване от длъжност. От вътрешното ведомство уточниха, че той напуска поста по собствено желание.


Главен комисар Живко Коцев излезе със собствена позиция, поради нарасналите спекулации покрай напускането му.

 

Вижте и цялата позиция:

 

"Обръщам се към Вас с цялото си уважение и за да предотвратя излишни спекулации и внушения спрямо мен и Министерството на вътрешните работи.През последните седмици мислих сериозно дали да прекратя професионалния си път в системата на МВР. Направих равносметка на постигнатото, успехите и несгодите. Прецених, че съм вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото.

 

За мен върховенството на Закона, спазването на реда и правилата са кауза, която трябва да припознае всеки служител в правоохранителната система.
Професионалната ми биография до момента е свързана изцяло с МВР. В този смисъл решението ми е трудно. В същото време е лесно, защото изцяло почива на вътрешното ми убеждение. Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот.

 

На хилядите достойни полицаи, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни съвместна работа. Знам колко е трудно в сложна обстановка да запазите мотивацията и енергията си.

 

Пожелавам Ви здраве, смелост и решителност. Поклон пред ежедневния Ви неуморен труд! Нека успехът винаги съпътства всички настоящи и бъдещи служители на МВР."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама