НОВИНИ


Шефката на агенция "Митници" е обвинена за участие в ОПГ

15 3266 04.04.2024
Шефката на агенция
Петя Банковa

Срещу началника на агенция Митници Петя Банкова има повдигнато обвинение, съобщи нейния адвокат Аделина Натина, която напусна сградата на Пето РПУ.


Обвинениято е за участие в организирана престъпна група заедно с още 3 лица. Адвокатът уточни, че Банкова не познава участниците в тази група. Банкова вероятно ще бъде задържана за 72 часа, като предстои мярката ѝ да бъде гледана в съда, допълни Натина, предаде БНР.

 

Служители на КПКОНПИ са споделили в неформални разговори с Натина, че днес а е бил извършен обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев, който подаде оставка от поста по-рано днес.



Според Натина повдигнатото обвинение срещу Банкова е "пълно с фактологични грешки". 

 

Седем души бяха задържани за 24 часа след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция „Митници” вчера. Сред тях са Петя Банкова и заместникът ѝ Людмил Маринов. 

 

"Петя Банкова е с много високи морални качества. Винаги е била много чувствителна на тема корупция. Тя разби канали, които са събирали подкупи по всякакви митнически и полицейски пунктове. Банкова имаше данни, че с парите от наркотиците, които бяха задържани на частно пристанище в Бургас в пратка с банани, са щели да се използват за купуване на избори. Някой се погрижи тя да не си свърши работата“, посочи вчера адвокатката на арестуваната шефка на "Митници".

 

По думите на адвокатката Банква е отказвала да мачка хора, за който е получавала заповеди от ръководството.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама