НОВИНИ


Увеличават се жертвите и пострадалите след мощното земетресение в Тайван

0 2738 04.04.2024
Увеличават се жертвите и пострадалите след мощното земетресение в Тайван
БГНЕС

Увеличават се жертвите и пострадалите след мощното земетресение в Тайван. Десет души са загинали, но още 38 се водят в неизвестност. Повече от 600 души са блокирани в тунели и на места, откъснати след рухването на пътища. Охранителни камери обаче са запечатали драматични кадри от момента на труса.


Трогателни кадри от родилен дом в Тайван. Акушерки се втурват да хванат люлеещи се креватчета с бебета, когато мощният трус разтърсва Тайпе.

 

Камерите за видеонаблюдение са запечатали момента, в който сестрите с риск за живота си с всички сили се опитват да задържат кошчетата, за да не паднат новородените.





"Разбира се, че бяхме уплашени, много уплашени! Но се е задействал майчинският инстинкт на персонала. Бебетата са пациенти и тяхната безопасност е най-важна", заяви Чен Ин Чин, ръководител на родилен дом в Тайпе.
Кадри от видеорегистратори на автомобили показват други сцени като от холивудска продукция - огромни скални късове буквално отнасят пътища и коли.

 

Операциите по издирването и спасяването на блокирани хора продължават. Извадени са шестима миньори, други 64-ма остават блокирани в мина, но животът им е вън от опасност и с хеликоптери им е доставена помощ.

Животът в Хуалиен, близо до който беше епицентърът на труса със сила 7,4, постепенно се нормализира. Някои дори бързаха да хванат първия влак след възстановяването на движението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама