НОВИНИ


Украинските сили ликвидираха 6 руски изтребителя и повредиха други 8

13 8289 05.04.2024
Украинските сили ликвидираха 6 руски изтребителя и повредиха други 8
БГНЕС

Украинската Службата за сигурност унищожи 6 руски изтребителя и повреди други 8. Това се случи по време на нощната атака срещу руската военновъздушна база в Морозовск, предаде „Киев Индипендънт“.


На летището са били базирани военни самолети Су-24, Су-24М и Су-34. Русия използва тези самолети, за да хвърля въздушни бомби по украински военни позиции и украински градове на фронтовата линия.
 

Около 20 руски войници са загубили живота си или са били ранени по време на украинската офанзива.



На 5 април Русия съобщи за масирана атака на украински безпилотни самолети срещу руски региони, като твърди, че са свалени 53 безпилотни самолета.

 

Руското министерство на отбраната смята, че по-голямата част от дроновете - 44 - са свалени над Ростовска област, където се намира авиобазата Морозовск.



Предполага се, че още 6 безпилотни самолета са свалени в Краснодарския край и по един в Курска, Саратовска и Белгородска област.
 

Телеграм каналите информират за взривове и в близост до военновъздушните бази Енгелс и Ейск, които се намират съответно в Саратовска и Краснодарска област, но тази информация не е потвърдена от руски официални лица.
 
 
 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама