НОВИНИ


Шест руски самолета са унищожени от безпилотни самолети, твърди Киев

8 2778 05.04.2024
Шест руски самолета са унищожени от безпилотни самолети, твърди Киев
Заради атаката, 600 души са останали без ток за няколко часа БГНЕС

Украйна извърши нападение с дрон срещу цели в Южна Русия и твърди, че е унищожила шест руски самолета във военновъздушна база в Ростовска област.
Източници от службите за сигурност съобщиха за Би Би Си, че още осем самолета са били сериозно повредени, а 20 военнослужещи може да са били убити или ранени.


В базата в Морозовск се намират самолети Су-27 и Су-34, използвани на фронтовата линия в Украйна, твърдят източниците. Русия не е съобщила нищо за съобщенията за нападение на летището.


Би Би Си не успя да провери независимо тези съобщения. Руски официални лица обаче заявиха, че над 40 безпилотни самолета са били насочени към региона, който граничи с Украйна.


Руският военен анализатор на Би Би Си Павел Аксьонов казва, че атака от толкова много дронове за кратко време би могла да претовари противовъздушната отбрана.


Руското министерство на отбраната заяви, че Саратов, Курск, Белгород и Краснодар също са били обект на нападение. То заяви, че всички безпилотни самолети са били свалени.


В Морозовска област на Ростов е била ударена електрическа подстанция, в резултат на което около 600 души са останали без ток за няколко часа, съобщи губернаторът на Ростов Василий Голубев в канала си в Telegram. Той добави, че са нанесени щети на 16-етажен жилищен блок.


В по-късен пост той съобщи, че осем души са били ранени от експлозиви, детонирали на един от падналите дронове по време на разследване на мястото "недалеч от аерогарата".

 

Превод и редакция ФрогНюз
Напоследък Украйна засили атаките с дронове срещу цели на територията на Русия, като се насочи към военни и енергийни обекти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама