НОВИНИ


Принцовете на вятъра: Свобода, 50 тона бира, 100 хиляди кебапчета и много любов

6 4712 06.04.2024
Принцовете на вятъра: Свобода, 50 тона бира, 100 хиляди кебапчета и много любов

София. Събота. Слънце грее, дърветата цъфтят, птички пеят. Пардон, птичките замлъкнаха, защото като вълна ни заля песента на около 25 000 мотора, които още сутринта превзеха столицата. Моторджийте откриват сезона. Знаменателно събитие, независимо от някои недоволни заради шума и някои блокирани временно улици.


Ако ще караш, карай хубав мотор и не всичко лъскаво е мотор. Две точки от „Конституцията“ на моторджийте. 22 000 от тях са днес в София. Принцовете на вятъра, ги наричат някои. Други вярват, че хората на мотоциклети са олицетворение на свободата. Може понякога да са сурови и агресивни, но винаги са прями и не премълчават нито обида, нито лъжи и манипулации. Е, сигурно и в техните редици се подвизават имитатори, но са изключения, а и трудно виреят там.

 

Събираме се да се видим и да поздравим идването на пролетта с рева на нашите машини. Само няколко часа ще пречим в някои части на града, моля да ни извините, апелира Иван Данчев пред Фрог нюз.

 

Открива се Мотосезон 2024. Мотористи от десетки клубове дават началото на сезона на площад „Александър Батенберг“. Мотото тази година е „Намали скоростта! През живота се минава само веднъж!“.

Центърът на София в съботния ден ще бъде затворен за движение, докато мотористите се съберат на площада и проведат своя ритуал. Ще има и традиционно шествие към кв. „Бояна“, където Sofia Riders и “Sofia MC’S” всяка година „превземат“ плаца с изяви от висшия пилотаж. Ще има много музика, стънт и драг шоу. Ще пушат десетки барбекюта, ще се лее бира, смях и много рок.

 

Това е нашият ден. Много сме, шумни сме, но спазваме закона и правилата. Ще се изпият около 50 тона бира, стотина хиляди мръвки от скарите ще бъдат изядени, двойно повече целувки ще се случат. Защото любовта и свободата вървят ръка за ръка, - сподели още Иван Данчев, който е със своя верен Сузуки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама