НОВИНИ


Атанас Славов: И президентът носи отговорност за служебния кабинет

13 2741 07.04.2024
Атанас Славов: И президентът носи отговорност за служебния кабинет
Атанас Славов

В този състав на служебния кабинет ще видим членове, които са били членове на други кабинети на президента Радев. Новата форма е форма на споделена компетентност. Ако преди президнента свободно избираше членовете на МС, сега трябва да го направи с кандидата за слуежебен премиер.Това коментира министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов в предаването "Защо господин министър?"


Водещата отгвоорност е на кандидата за службен премиер. Но и президента носи отгвоорност, защото той е издал указа. Аз не смятам, че президентът е един нотариус, посочи министър Славов.

 

 

Съдебната реформа започна с освобождаването на Иван Гешев. С това реформата не приключи, а имаше шанс да приключи. Следващата стъпка беше ангажиметът за конституционна реформа. Третата амбиция свързана с нов закон за съдебната власт. Ние изработихме, но не стигна политическото време да бъде приет.

 

В момента, в който да пристъпим към гласуване на Закоан за съдебната власт се дръпна ръчната спирачка. ГЕРБ и ДПС спряха. Те са имали силно присъствие години наред. То е още ненакърнено. За мен обяснението за предсрочните избори е нежеланието да се продължи нататък, коментира Славов.

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама