НОВИНИ


Зам.- генералният секретар на НАТО: Русия използва темата за ядрените оръжия за пропаганда

1 2548 07.04.2024
Зам.- генералният секретар на НАТО: Русия използва темата за ядрените оръжия за пропаганда
Мирча Джоана

Трябва да разберем, че изказванията от Кремъл са и инструменти на хибридна война срещу общественото мнение. Така се упражнява натиск над тези, които вярват, че всичко, казано от Русия, ще се случи. Русия има ли цели в държави в НАТО? Вероятно да. В момента инвестираме ли повече в регионалните ни планове за отбрана, в съвместни действия за защита на територията ни? Това заяви зам.-шфът на НАТО Мирча Джоана в специално интервю за "Фокус" по bTV.


Да. Това е начин на машината за пропаганда. Като реториката за употреба на тактически ядрени бойни глави в Украйна. Няма признаци Русия да навлиза в тази много опасна ситуация. Те го използват като инструмент за стратегическа обществена комуникация, за да упражнят натиск върху общественото мнение. Това правят срещу Румъния с развитието на базата „Михаил Когълничану” в близост до Черно море.

 

Правят го и с България, говорят много неща за Финландия и Швеция, новите членки на НАТО. Могат да казват каквото искат, да планират какво да правят, ние планираме да отбраняваме територията си и съюзниците ни – било то България, Румъния, Финландия, Швеция, балтийските страни, Полша, новият Източен фланг, преминаващ от Северно през Балтийско море, през нашето Черно море, та чак до Средиземно море.

 

Русия ще има големи проблеми с последствията от войната срещу Украйна, защото сега НАТО е по-голяма, по-крепка, по-силна и по-добре подготвена. Може би се опитват по някакъв начин да компенсират това с такива изказвания, по-скоро играещи си с общественото мнение, отколкото с отбраната ни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама