НОВИНИ


Масирана атака: Сплашиха с бомби столични молове и музеи

4 2364 08.04.2024
Масирана атака: Сплашиха с бомби столични молове и музеи
Националният исторически музей

Сигнали за взривни устройства в три столични търговски центъра, в Националния исторически музей (НИМ), музея "Земята и хората" и Военно-историческия музей проверяват от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР).


От Националния исторически музей съобщиха, че музеят е затворен за посетители. След като е получен сигналът за взривно устройство, посетителите и персоналът са евакуирани, информира БТА.


Преди дни МВР провери фалшиви сигнали за бомби в търговски център в София, Съдебната палата в столицата и Софийския университет "Св. Климент Охридски". На 28 март около 8 часа на електронната поща на Софийския университет бе получен заплашителен имейл за поставено взривно устройство. На място веднага бяха изпратени полицаи.

 

Около 9 часа bTV получи информация и за сигнал в Съдебната палата. Имейлът там е изпратен преди този в университета, но служителите са го видели по-късно. Затова и сигналът на телефон 112 е подаден около 9 часа.

 

Съдебната палата също бе проверена и взривно устройство не бе открито.

 

По-късно същия ден стана ясно, че сигналите са изпратени от три различни имейла, но с един IP адрес, който е локализиран в страна извън ЕС. Това съобщиха от МВР, които са предприели незабавни действия заедно с ДАНС по установяване на истинността на постъпилите злоумишлени сигнали.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама