НОВИНИ


Политологът Калоян Методиев: Изборът на Главчев за служебен премиер е уговорка между Радев и ГЕРБ

2 2757 08.04.2024
Политологът Калоян Методиев: Изборът на Главчев за служебен премиер е уговорка между Радев и ГЕРБ
Калоян Методиев

Румен Радев избра ярко оцветена политическа фигура. Познавам как президентът взима решения. В петък в 22.00 ч. да обяви решението си, че избира Главчев за кандидат за премиер - със сигурност става въпрос за уговорка между Румен Радев и ГЕРБ, не за импулсивно решение. Това заяви политологът Калоян Методиев, който гостува в "Лице в лице" по бТВ.


Той добави, че причина за провала на преговорите за редовен кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ не е била политиката, а разпределянето на постовете в регулаторите.


"Имаше главен прокурор, Прокуратурата и регулаторите. Там е "заровено кучето". Затова не се разбраха. ГЕРБ и ДПС контролират 90% от регулаторите, трябваше да делят с ПП-ДБ, които очевидно направиха серия от грешки. Рухването на моралните принципи, потъкването на моралните постулати, в които се кълняха, дадоха прозорец на ГЕРБ и ДПС да нанесат финален удар. Свидетели сме на Войната на семейство Роуз", смята Методиев.

 

По думите му институциите в България, които се използват за "бухалки", са станали прекалено много. "Служби за сигурност, НАП, Прокуратурата. Виждаме какви интереси обслужват. Имотни мафии в Прокуратурата, в правоохранителните органи. Нагледен срив на системата за сигурност в страната", коментира Калоян Методиев, като отбеляза, че България не е нормална държава от европейски тип.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама