НОВИНИ


Йово Николов: Получихме поредното доказателство, че прокуратурата е политически играч

8 3307 08.04.2024
Йово Николов: Получихме поредното доказателство, че прокуратурата е политически играч
Йово Николов

Прокуратурата на е преставала да бъде политически играч. В момента получихме поредното доказателство за това, коментира пред БНР журналистът Йово Николов и добави:


"ГЕРБ и ДПС искат да запазят удобното за тях статукво и да принудят главният секретар на МВР да подаде оставка. Затова са му направили тази оперативна комбинация, защото иначе главен секретар се маха много по-трудно - трябва предложение на премиера, което да отиде при президента и той да издаде указ. Опитите са да се обхване в цялост МВР и целта са предстоящите избори".
каза Николов.


Той изказа мнение, че сюжетите с ареста на шефката на митниците и оставката на главния секретар на МВР се развиват по начин, по който винаги са се развивали манипулациите на прокуратурата:

 

"Първо има един шумен арест с предварително предупредени журналисти, след това имаме слухове по медиите, след това имаме едни подхвърлени снимки, след това имаме извадени откъси от специални разузнавателни средства (СРС), различни внушения. Протоколът от разпита на Живко Коцев (главен секретар на МВР - б.р.), който изтече, е автентичен, но би трябвало да е следствена тайна. Начинът, по който тече целият процес е абсолютно дирижиран от прокуратурата и се правят всякакви внушения от прокуратурата. Единственото автентично нещо, което да не е продиктувано от прокуратурата, е писмото на премиера в оставка Николай Денков до ад хок прокурора Даниела Талева. Всичко останало, което излиза по медиите е подхвърлено, за да се насочи общественото внимание в желана от тях посока. В момента виждаме как самата държава - в лицето на прокуратурата и специалните служби - се държи като мафия - с рекет, д подхвърлени неща. Това ме кара да смятат, че всички тези неща не са подчинени на разкриване на истината, а на опит за запазване на позиции в определени служби, министерства, държавни учреждения и митници".

 

Ако главният секретар на МВР има някакви прегрешения, нека да бъде обвинен в съответните престъпления, а не да му се поставя условие да си подаде оставката или ще бъде арестуван, каза Йово Николов и уточни, че в правовата държава не се действа по този начин.

 

Всички манипулации са умишлено търсен ефект за омаскаряване на всички, за да се каже, че всички са еднакви, смята журналистът.

 

Според него сме свидетели на завладяната държава и обратно на клишето, че държавата си има мафия – у нас държавата е мафията:

 

"И то с всички инструменти на държавата, всички методи СРС, възможностите на специалните служби, на прокуратурата. Всичко се сгромолясва върху някакъв казус, само и само да си останем в същото блато".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама