НОВИНИ


Зеленски: Украйна полага максимални усилия, за да осуети руските планове срещу Харков

1 2555 09.04.2024
Зеленски: Украйна полага максимални усилия, за да осуети руските планове срещу Харков
Украинският държавен глава Володимир Зеленски БГНЕС

Украинският държавен глава Володимир Зеленски обяви, че страната му се е съсредоточила върху отбраната на Харков, съобщи ДПА.


Вторият по брой на населението град в Украйна напоследък е подлаган системно на въздушни атаки от страна на руските сили. Освен това са налице опасения, че те може да опитат да поемат контрола над Харков, който се намира на около 40 километра от границата.

 

Украйна "полага максимални усилия, за да осуети руските планове срещу Харков", категоричен бе снощи Зеленски във вечерното си видеообръщение.



Украинските въоръжени сили изготвят планове за отбрана на североизточния град, за който смятат, че може да стане цел на нова руска офанзива, посочва ДПА.

 

"Заедно с нашите партньори ние работим за укрепване на противовъздушната отбрана", коментира украинският лидер. По думите му фокусът "сега е върху Харков: върху ситуацията с електрозахранването и подкрепата за хората и бизнеса в града и областта".



Вчера Зеленски се срещна в столицата Киев с висши военни, за да обсъдят защитата на североизточния град, който в последно време е подложен постоянно на въздушни удари от страна на Русия.

 

Общо шестима души бяха убити при руски бомбардировки и обстрели в Украйна вчера, информира Франс прес, като цитира местните власти.

 

Трима човека загинаха, а осем бяха ранени, при въздушен удар по промишлен обект в югоизточната Запорожка област.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама