НОВИНИ


Радан Кънев: Еврозона е гаранция срещу източване на банки по модела на КТБ

9 3381 09.04.2024
Радан Кънев: Еврозона е гаранция срещу източване на банки по модела на КТБ
Радан Кънев

"Моята основна цел в тази кампания ще бъде да осигуря видимост на важните решения, които предстоят в ЕС и сериозен дебат, спор на идеи, по тях. Да не допусна европейският дебат да бъде омазан до неузнаваемост в компроматната кал, така характерна за изборната “кампания” у нас", пише евродепутатът.


Радан Кънев, евродепутат от "Демократична България", Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Изборите 2 в 1 вече са насрочени. Допускането на предсрочни избори за НС беше ужасна грешка, но тя е вече в миналото. Добре е поне, че няма да се провеждат избори през 1-2 седмици, а заедно.
Моята основна цел в тази кампания ще бъде да осигуря видимост на важните решения, които предстоят в ЕС и сериозен дебат, спор на идеи, по тях. Да не допусна европейският дебат да бъде омазан до неузнаваемост в компроматната кал, така характерна за изборната “кампания” у нас.


Преди всичко, защото много от решенията на ниво ЕС представляват отговор на проблеми, с които видимо не успяваме да се справим сами:


- Успешното влизане в Шенген по сухопътни граници е сериозна пречка пред контрабандните канали и трафика на хора и дрога през България. Затова и каналджиите са основни “борци” против стабилно реформаторско управление в България и против по-единна Европа;


- Успешното влизане в Еврозона е гаранция срещу източване на банки по модела на КТБ, срещу застрахователни измами, срещу злоупотреби с пенсионните ни фондове. Затова и ченгеджийските кръгове, овладяли големи територии във финансовия ни сектор, са друг основен фактор против стабилно реформаторско управление в България и против по-единна Европа;


- Общата здравна политика на ЕС е ключова гаранция срещу системните злоупотреби в здравната и фармацевтична политика;


- Общата отбрана и политика по сигурност - и това е може би най-важното - прави невъзможно съществуването на мрежите в службите за сигурност, които осигуряват чадър върху контрабанда, корупция, източване на публични средства и частни спестявания във финансовия сектор;


- Засилване на правомощията на Европейската прокуратура ще даде възможност за разкриване и преследване на престъпления, които досега са в сферата на “недосегаемост” по ченгеджийски и/или политически причини.

Във всяка от тези сфери, както и в индустриалната, енергийната, търговската и екологичната политика, България ще трябва активно да защити интереса си. Интереса на гражданите, а не на контрабандистите, ченгетата в банките, медиите, здравеопазването, криминалните мрежи в сферата на сигурност.


За съжаление, ние ще бъдем без редовно правителство и парламентарно мнозинство в седмиците, в които се подреждат приоритетите на ЕС за цели пет години напред.

 

И именно това прави изборите за нашите 17 представители в ЕП особено отговорни и важни.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама