НОВИНИ


Политологът Диана Сивинова: Изборите ще ги фалшифицират и без Калин Стоянов

15 2477 09.04.2024
Политологът Диана Сивинова: Изборите ще ги фалшифицират и без Калин Стоянов
Диана Сивинова

Ясно е, че вотът няма да е по-висок, ще намалее или ще остане като на предходните избори. Точно това се цели. Единственото средство да преборят купения вот е да излязат тези 70% да гласуват. Това коментира политологът Диана Сивинова в интервю пред БНР.


„Всички знаем, че това няма да се случи, защото хората няма как да излязат да гласуват за нещо, което не харесват“, аргументира се тя.

 

Според нея промените в Конституцията не са нормални и те са „като кръпка в цялостната картина“.


„Много неща се оказаха несъобразени и вместо да се изпишат вежди, извадиха очи, и не в полза на тези, които гласуваха тази Конституция, а в тяхна вреда. Целеше се и се постигна - да обезличат политическите субекти, всички са едно и също, идват от едно и също място и са с еднакъв морал. Големият въпрос е, че хората не виждат нищо оптимистично“, смята политологът.


Относно оставането на вътрешния министър Калин Стоянов тя разказа, че вчера го е видяла на протеста с 10 души охрана.

 

„И всячески бива натискан да остане, и той няма нищо против. Вчера бях свидетел, той вървеше с 10 души охрана, едва ли това му харесва, но явно има причина. Борисов твърди, че няма нищо общо с него, Главчев мислил цяла нощ дали да остане и в служебния кабинет. С кого има общо Калин Стоянов?“, риторично пита Диана Сивинова.

 

И прогнозира, че най-вероятно вотът ще бъде фалшифициран и без него.

 

„Ако Стоянов беше лош, 9 месеца как работи с Денков?“.

 

Грешките на ПП-ДБ тя коментира така: „Допуснаха много грешки назад и сами си казват, че са грешки на растежа, но за съжаление костват съдбата на България. Известна доза наивност има в това и за мен беше непонятно как променят Конституцията и законите с хора, които не желаят нищо да се промени и са ги създали тези закони. И те очакват същите тези да гласуват заедно с тях“.

Според нея кандидатите за депутати са неравнопоставени, защото едните са действащи депутати, а другите не са в НС.

 

„Щетите са много по-големи и не виждам какви са ползите от тази промяна на Конституцията. В момента, ако не се появят нови играчи, и то не един, а се работи това да не се случи, няма да се промени кардинално картината. Политическата сцена няма да породи нищо ново, освен затвърждаване на досегашните модели. Негласната коалиция между ГЕРБ и ДПС не е толкова доброволна, явно има зависимости“, каза Диана Сивинова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама