НОВИНИ


Настимир Ананиев: Политическата димка се усеща - гледаме "кал и пудели"

7 2759 09.04.2024
Настимир Ананиев: Политическата димка се усеща - гледаме
Настимир Ананиев БГНЕС

"Всичко това излиза с внушения – не трябва ли в съда да се докажат всички престъпления?". Това попита депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в ефира на БНТ. "Имахме една кампания "кал и каскети", сега имаме нова – "кал и пудели". Случващото се има политически привкус", заяви той относно обстрелването с компрометиращи кафри.


"Не съм изненадан, имайки предвид какво каза президентът Румен Радев днес. Търсим политически мотив зад това действие". Така Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната - Демократична България“ коментира предложението на новосформирания служебен кабинет към президента да освободи Живко Коцев от поста му на главен секретар на МВР.



"Чухме и друга новина – учуден съм, че Людмила Петкова не е ясно какво се случва с Фискалния резерв. Надявам се да не влезем в един сюжет на едно друго служебно правителство, че ще умрем от студ и глад“, поясни той пред БНТ.

 

Ананиев призова за масово гласуване на изборите на 9 юни.

 

Относно изтеклите снимки на Живко Коцев, той заяви:

 

"Ако някой по някакъв начин е нарушил закона, той трябва да си понесе отговорността. Не виждаме обаче някой да носи отговорност, виждаме как данни от дело изтичат в медиите. Политическата димка се усеща. Разследващите органи трябва да си свършат работата. Нито снимките са наши, нито кучето е наше, нито пачките са наши. Имахме една кампания "кал и каскети", сега имаме нова – "кал и пудели". Случващото се има политически привкус. Всичко това излиза с внушения – не трябва ли в съда да се докажат всички престъпления? Излива се информация, която е добре контролирана, с ярки внушения. Не казвам някой дали е невинен или виновен, за това има съд. Нека органите си свършат работата".

 

Относно комисията "Нотариуса", Ананиев посочи:

 

"Когато имаме хора за изслушване, няма кворум. Когато няма никой за изслушване, всички са там. ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" не желаят тази комисия да постигне резултат. Председателят на комисията Никола Минчев е гарант за прозрачност".



"Изслушахме Теодора Точкова, главен експерт на ВСС. С една дума, ако един магистрат е накърнил престижа на съдебната власт, тя трябва да вземе отношение за това нещо. Тя не каза кой е посещавал "SS Club", но каза още, че има данни и разследване, но е служебна тайна, но информацията ще бъде представена на комисията. Изслушахме и Георги Ушев – оказва се, че всеки има оказан натиск, но не познава Мартин Божанов – Нотариуса, Пепи Еврото. Представяте ли си", коментира той.



"Въпросът е да има смели магистрати. Има магистрати, които са почтени. Проблемът е, когато на върха са непочтените, които се опитват да контролират цялата съдебна система“, заяви Ананиев.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама