НОВИНИ


Андрей Янкулов, АКФ: Живко Коцев може да е обвиняем до края на седмицата, има политически привкус

8 3058 09.04.2024
Андрей Янкулов, АКФ:  Живко Коцев може да е обвиняем до края на седмицата, има политически привкус
Андрей Янкулов

"По начина, по който се развиват събитията от последните дни, е възможно до края на седмицата Живко Коцев да бъде обвиняем". Тази хипотеза изрази като възможна Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.


"Вероятен сценарий е, както и скорошното освобождаване на г-н Коцев от длъжността главен секретар на Министерството на вътрешните работи. Това е първото решение, което МС взема след сформирането си. Това би било нормално развитие на събитията", уточни той.По думите му от публично достъпната информация по казуса става ясно, че това наказателно производство е поредното от много такива през годините, потенциално касаещи корупция по високите етажи на властта.

 

"Има някакъв политически привкус. Като започнем от проведените срещи между Живко Коцев и ръководителите на институциите, които трябва да разследват тези обстоятелства, които нямат никаква работа да се срещат с него. Можем да подозираме контролирано изтичане на информация от разследващите със знанието или съгласието на висшето ръководство на прокуратурата. Всички тези обстоятелства говорят за политически привкус или политически елемент", обясни Янкулов в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

В основата е "разтурянето на (не)коалицията", посочи още Янкулов: "След разтурянето на сглобката - противопоставянето се пренесе и на този терен". 

 

Той коментира и поредното заседание на Комисията за Нотариуса като уточни, че вижда затихване през последните седмици."ГЕРБ и ДПС нямат интерес от участие в тази комисия. Не може да събере и кворум. Скептичен съм. Имаше начини, по които тази комисия можеше да бъде полезна. Опитахме се на първото заседание да подскажем", обобщи Янкулов.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама