НОВИНИ


Венко Сабрутев, ПП-ДБ: Борисов казва, че е оставил "мазнинка", но да му припомня, че предаде двойно по-малък фискален резерв

12 2872 11.04.2024
Венко Сабрутев, ПП-ДБ: Борисов казва, че е оставил
Венко Сабрутев

"Когато Борисов казва, че е оставил "мазнинка", му припомням, че предаде двойно по-малък фискален резерв", каза депутатът Венко Сабрутев. Спред него фискалният резерв покрива нуждите на страната, отговори той на въпрос за колко дни има пари в държавата.


Към 8 април новият финансов служебен министър разкри, че фискалният резерв е в размер на 6,689 млрд. лева. По данни на Асен Василев бе отбелязано, че фискалният резерв е 9,9 млрд. Или разликата е от 3 млрд. лв.

 

"Направени са плащания към "Топлофикация София", което ГЕРБ фалира. Това стана от софийски към национален проблем, тъй като сега сумата от 1.6 млрд. лв. се плаща от джоба на българите", допълни Сабрутев.

 

Сабрутев попита дали за хората, които получават с лев над линията на бедност няма Великден, дали за хората, които са допринесли повече няма празник.

 

Депутатът от ПП-ДБ заяви, че ще поискат трайно увеличение, но няма да гласуват предложените добавки за пенсионерите, които той определи като социално несправедливи.

 

"Казусът с Живко Коцев е поредната димка преди изборите. Помните Нексо. Службите работят като бухалка на управляващите. Сега случаят трябва да мине през честен съд. "

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама