НОВИНИ


"Смешно е, ама не съвсем". ДАНС честити тържествено рождения ден на бивш министър на грешна дата

5 2595 11.04.2024

ДАНС са честитили рождения ден на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на 3 април, вместо на 13 април. "Трудно да повярвам в надеждността на тяхната работа", посочи Цеков.


"В последните месеци тече вихрен политически дебат относно доверието в работата на службите, които отговарят за сигурността на страната ни. Не претендирам да съм вещ в материята, но ми е трудно да повярвам в надеждността на тяхната работа. Особено когато от 51 години празнувам рожден ден на 13 април, но в същото време ДАНС тържествено ми го честити на 3 април. Смешно е, ама всъщност не съвсем", написа бившия министър във Facebook.

 

Публикацията му е придружена от кадър на официално писмо до него от ДАНС:

 

 

Притеснителен е фактът, че Държавната агенция "Национална сигурност" на България - институция с особени правомощия, която е съществува, за да изпълнява политиката на страната ни по защита на националната сигурност, допуска такива сериозни грешки, работейки с данни.

Реформата на службите за сигурност беше едно от основните настоявания на ПП-ДБ в общото им управление с ГЕРБ.

 

След като ПП-ДБ и ГЕРБ се успяха да осигуря случването на ротацията и продължаването на редовното правителство, Кирил Петков посочи отказа на ГЕРБ да бъдат реформирани службите като една от основните причини за разпадане на управлението.

 

"Работеща съдебна система, работещи регулатори и реформирани служби ли се оказа накрая проблемът?", попита във Facebook съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков тогава.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама