НОВИНИ


"Лъжи, изречени в национален ефир": Зам.-шефът на СДВР обори Демерджиев. Не познавал контрабандиста Паскал

10 2758 11.04.2024
БНТ, скрийншот

Старши комисар Мирослав Данаилов отрече да познава сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал. Изказването му дойде след думите на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев пред БНТ, че служител в СДВР, известен като Миро Тигъра, има контакти с хора, близки до Паскал.


"Познавам Паскал, лице, което не е от оперативно интересните и рожденото име му е такова. Оперативно интересно лице с прякор Паскал и рождено име Никола и още прякори "вуйчото'' и други - не ми е известно. Изключвам каквато и да е възможност с това лице, с прякор Паскал - да сме били по едно и също време на едно и също място или пък да сме общували по какъвто и да е начин - през хора, комуникатори - на каквато и да е тема", коментира старши комисар Мирослав Данаилов, зам.-директор на СДВР.


Относно ползвания от Демерджиев прякор "Миро Тигъра", зам.-директорът на СДВР заяви:

 

"Мога да го приема, че става въпрос за мен. Даже съм убеден."




Старши комисар Мирослав Данаилов заяви, че няма да търси правата си по съдебен ред.

 

След думите на Демерджиев в "Денят започва", че новият главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев е експерт по трафик на нелегални мигранти и наркоразпространение за БНТ от МВР изпратиха позиция, която гласи:

 

"Думите на г-н Демерджиев по адрес на главен комисар Димитър Кангалджиев са неистини, нещо повече - лъжи, изречени в национален ефир."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама