НОВИНИ


Нетаняху: Ще отговорим на всички нужди за сигурност на Израел - както отбранителни, така и нападателни!

1 2551 11.04.2024
Нетаняху: Ще отговорим на всички нужди за сигурност на Израел - както отбранителни, така и нападателни!
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху БГНЕС

Израел продължава войната си в Газа, но се подготвя за сценарии и в други области. Това заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху, цитиран от "Ройтерс".


Изказването му идва на фона на засилващите се притеснения, че Иран се готви да удари Израел в отговор на убийството на висши ирански командири.

 

"Ако някой ни навреди, ние ще навредим на него. Готови сме да отговорим на всички нужди за сигурност на държавата Израел - както отбранителни, така и нападателни", категоричен бе той.



Израел се подготвя за възможно отмъщение от страна на Иран за убийството на висш генерал и шестима други ирански служители при въздушен удар срещу комплекса на иранското посолство в сирийската столица Дамаск на 1 април.

 

Израелската държава не е поела отговорност за нападението на 1 април, за което иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей заплаши, че Израел "трябва и ще бъде наказан".



Нетаняху направи изявлението си в момент, когато израелските войски и военни самолети стартираха операция в централната част на Газа. Представители на армията увериха, че тя е насочена към унищожаване на инфраструктура на въоръжени палестински групировки.

 

Повечето израелски войски бяха изтеглени от Газа в подготовка за нападение срещу град Рафах в южната част на анклава, където са намерили убежище над 1 милион палестинци. Боевете обаче продължават в различни райони на Газа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама