НОВИНИ


Калин Стоянов: Познавам Марин и Стефан Димитрови. Всички ги познават (ВИДЕО)

15 2680 11.04.2024
Калин Стоянов: Познавам Марин и Стефан Димитрови. Всички ги познават (ВИДЕО)
Калин Стоянов Стоп Кадър/Нова ТВ

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков го е запознал с обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови. "Всички ги познават. Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях. Те бяха доста често в МВР. Предимно Стефан”, уточни Стоянов, който каза, че по негово време двамата не са ходили във ведомството. 


Стоянов каза, че има информация за "вечеринки", в дома на Бойко Рашков, на които вероятно са присъствали и обвиняемите.

"На които вечеринки са се разпределили задачите на всеки от присъстващите кой по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана на поста министър на вътрешните работи. Впоследствие на тези вечеринки, след като се разпределят задачите, е започнало и кадруването - кой ще бъде министър, кой ще бъде зам.-министър и т.н.

 

„За съжаление, скандалът е голям и според мен ще останат тежки негативни репутационни щети както към длъжността главен секретар, така и към МВР и държавата, като цяло. Много трудно ще възстановим и крехкото доверие, което гражданите имат към ведомството”, подчерта министърът.

 

 

„На 3 април Живко Коцев дойде при мен и ми каза, че трябва да отиде до Комисията за противодействие на корупцията. Малко по-късно разбрах, че е в СГП и поисках да се свържа и да говоря с него. Свързахме се и ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск. Това е”, обясни Стоянов във връзка със случилото се с бившия главен секретар на МВР. Стоянов добави, че е знаел, че същият ден е направен обиск в кабинета на Коцев.

 

„Разговорът с него беше само вечерта, когато приключиха процесуалните действия и когато си подписа заявление, с което поиска да напусне системата на МВР. По никакъв начин не съм оказвал натиск”, коментира той.


Стоянов потвърди информацията, че е бил разпитван в прокуратурата, но не във връзка с Живко Коцев и скандала в "Митници", а относно назначения в ОДМВР-Хасково. Стоянов твърди, че лица, сред които и бившият финансов министър Асен Василев, са се опитали да го накарат да назначи определен човек начело на полицията в града.

 

По отношение на предстоящия вот, Стоянов припомни, че МВР не организира вота, а отговаря само за охраната на секциите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама